HR Director

Job description

Swapfiets houdt niet alleen meer dan 165.000 klanten in beweging, maar stimuleert ook de ontwikkeling van onze 1220 medewerkers. Jij bent, als deelnemer van het managementteam (MT), eindverantwoordelijk voor alles binnen HR van Swapfiets. Bovendien blijven wij niet bij deze 165.000 klanten maar willen wij eind 2019 de 200.000 klanten binnen fietsen. Dit betekent dat ook het aantal werknemers mee zal groeien. 

Swapfiets is een te gekke internationale omgeving die continu verandert. Dit doe je samen met een jong en gedreven internationaal HR team. Daarnaast zet je een HR beleid neer dat getalenteerde potentiële Swapfiets collega’s aantrekt en verbindt voor langere tijd.

Als HR Director ontwikkel je een vernieuwend en pragmatisch HR beleid dat snelle en duurzame groei faciliteert in meerdere landen. Uitdagend, want Swapfiets heeft de wind vol in de rug (in 2018: een groei van 320% in het aantal medewerkers) en is een scale-up die op sommige vlakken nog wat zoekende is. Zo willen we dat het HR beleid ons unieke DNA weerspiegelt (vooruitstrevend & simpel) en geen corporate keurslijf-trekjes vertoont, maar wel recht doet aan haar groeiambities en past bij onze Swapfiets medewerkers.

In deze functie komt het hele palet van HR onderwerpen voorbij: het neerzetten van de basis in alle landen, het ontwikkelen van een modern beloningsbeleid, learning & development (onze academy), cultuur- en leiderschapsthema’s, organisatie inrichting, personeelsplanning, het introduceren en waarborgen van compliance en het optimaliseren van de bestaande HR processen en systemen. Plus alles waarvan jij verwacht dat onze medewerkers vrolijk worden.

Uiteraard doe je dat allemaal samen met het managementteam en voor alle landen (4) waar we nu actief zijn. Je bent leidinggevende van ons internationale HR Team (HR Services, HR Advisory, Recruitment, Academy en Facility). 

Requirements

ZO BEREIK JE JE JOUW DOEL
 • Je hebt 8-10 jaar allround HR ervaring, bij voorkeur in startende en/of groeiende internationale organisaties en hebt een WO opleiding afgerond;
 • Je bent strategisch, analytisch en tegelijkertijd praktisch; kijkt vooruit en houdt de zaken graag simpel;
 • Je kunt vooruitdenken en stippen op de HR horizon zetten; het faciliteren van (internationale) groeiscenario’s gaat je soepel af;
 • Je hebt het lef om je team zelf te laten sturen;
 • Je bent gedreven door data en kunt structuur aanbrengen;
 • Je hebt ervaring met CAO’s, maar kan ook zelf beleid neerzetten en beslissingen nemen;
 • Je hebt ervaring met het leiding geven aan een divers team in meerdere landen;
 • Je bent flexibel en veerkrachtig;
 • Je staat zonder moeite voor de Swapfiets community en fietst zo een presentatie in elkaar.


  Wat bieden wij?

  De kans om het HR beleid bij een van de succesvolste scale-ups van dit moment op te zetten in een sterk internationale werkomgeving – we zijn actief in Nederland, België, Duitsland en Denemarken, daarnaast staan er nog meer landen op ons verlanglijstje. De setting is zoals je van een scale-up verwacht: een jong, ambitieus team en wat we vandaag niet kunnen waarmaken, komt uiterlijk morgen aan de beurt.

  Wil jij werken bij een hard groeiend bedrijf, samen met mensen die gedreven en zijn en het beste uit zichzelf halen, waar de lijnen kort zijn en nog veel te bouwen is? Met meer energie naar huis dan je ‘s ochtends binnenkwam? Solliciteer dan nu! 

   

  Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.